Få styr på teknikken og nyd dit arbejde med biogas

Har du lyst til at arbejde med grøn energi, være med til at redde klimaet, samt ikke mindst holde gang i den danske energiforsyning? Så kan det være en god idé at tænke på en karriere inden for biogas. Vil du vide mere om hvad biogas er, så læs med her, hvor vi gør dig lidt klogere på emnet, og hvor du dermed selv kan afgøre, om det er noget du har lyst til at arbejde med.

Biogas er gas fremstillet af affaldsprodukter fra husholdninger, landbruget og fødevarevirksomheder. Det fremstilles desuden også af planter, der dyrkes specielt til dette formål, men hvis vi for alvor skal tale om grøn energi, skal du tænke på biogas som noget, der laves af affaldsprodukter, eller gødning fra landbrugets dyr.

Affald fra slagterier, gylle fra landbruget – typisk fra kvæg eller grise – og biologisk affald fra husholdninger blandes sammen i et biogasanlæg, hvor der udvikles gas af affaldet. Derfra skal det så renses og gøres klar til brug, og biogas kan så bruges i turbiner på elværker, til opvarmning og mange andre formål. Det kan også omdannes til brændstof, der kan bruges i bybusser, lastbiler og andre køretøjer, der på den måde kan køre mere miljøvenligt.

Hav god lyd i ørerne, mens du arbejder

Hvis du vælger at arbejde på et anlæg der fremstiller biogas, må du regne med, at der er en del støj, for eksempel fra pumper og turbiner, der transporterer gassen i anlægget. Derfor vil du sikkert gerne have noget god lyd i ørerne. Du vil løbende have brug for at vedligeholde høreværn og earplugs til musikken, og udstyr hertil kan du blandt andet finde hos netbutikken teknikdele.dk, hvor der forhandles reservedele til alt muligt teknisk udstyr. Du foretager din bestilling på hjemmesiden, og får efterfølgende lynhurtigt leveret det, som du har brug for.

Du kan også bruge tiden på at lytte til podcasts og lydbøger, og på den måde ikke alene forene det nyttige med det behagelige, men også med det lærerige. Du kan for eksempel i dag finde lydbøger om et hav af emner, også tekniske, og kan blandt andet derfor også lære om energiudvikling, grøn energi og bedre miljø, og på den måde forene din indsats med arbejdet med det at blive klogere på det, du arbejder med.

Der er allerede i dag en hel del biogasanlæg i Danmark, og flere vil komme til de næste år. Der er tale om mindre gårdanlæg, der producerer gas af den gylle, der produceres på en enkelt bedrift, og om større anlæg, der samler gylle, husholdningsaffald og andet biologisk affald, og fremstiller større mængder gas, end et gårdanlæg kan præstere. Nogle store godser har også investeret i biogasanlæg, hvor de forarbejder gylle fra godsets stalde, og forsyner hele lokalsamfund med energi.

Få styr på teknikken og nyd dit arbejde med biogas
Rul til toppen
zakra