Den miljøvenlige bolig

Hensynet til miljø og klima fylder mere og mere for langt de fleste danskere. Det er efterhånden gået op for de fleste, at vi mennesker belaster miljøet og blandt andet medvirker til klimaforandringer, som kan blive fatale på sigt. Derfor er mange bekymrede for miljøet og ønsker at gøre noget selv. Men hvad kan den enkelte gøre for miljøet, uden at man skal leve i en jordhule uden varme og moderne bekvemmeligheder? For de fleste vil trods alt ikke undvære det moderne samfunds fordele, men vil gerne bidrage inden for de rammer, vi nu engang har.

Blandt de ting, man selv kan gøre, er at gøre sin bolig så miljøvenlig som muligt. Det kan for eksempel være ved at isolere tag og vægge, sætte højisolerende vinduer i og sikre, at man skal bruge så lidt energi som muligt for at varme huset op, så man også kan holde ud at være der i den kolde tid. Man kan blandt andet forsøge at blive tilsluttet et biogasanlæg, så man opvarmer huset ved hjælp af vedvarende energi i stedet for at varme det op med olie eller andre former for fossile energikilder.

Ikke alle steder vil man selv kunne vælge, hvilken form for energi, man varmer sit hus op med, men er man i processen med at købe en bolig et sted, kan man jo forsøge at placere sig, hvor der bruges vedvarende energikilder som biogas som opvarmningskilde. Det vil ofte være i områder med fjernvarme, og hvor fjernvarmeværket så enten selv producerer biogas eller er tilsluttet et biogasværk, der leverer brændstoffet til værkets turbiner.

Indret dig miljøvenligt

Det er også vigtigt, at du tænker miljø og energi ind, når du indretter dit hjem. Du kan for eksempel vælge at fokusere på nogle af rummene, som du så indretter særligt hyggeligt med skønne møbler, puder, lune tæpper og flotte tapeter fra Familietapeter.dk, så du får skabt dig nogle oaser i huset eller lejligheden, hvor du særligt vil nyde at opholde dig. Her kan du køre med en skøn rumtemperatur og så måske sænke den i andre rum, som du ikke bruger så meget.

Du kan også vælge motiver til dine tapeter, hvor der er fokus på miljø og natur, så du understreger, at du er særligt interesseret i natur og miljø. Du kan for eksempel få tapeter, der monteres som et samlet motiv på din væg – det kan være som en hel væg med skov, sol og strand eller andet, som bringer naturen ind i dit hjem og fortæller folk, at her bor der et menneske, der har særligt fokus på verden og dens miljø.

Det er positivt, at de fleste mennesker i dag er interesserede i at gøre noget for natur og miljø. Men det er også vigtigt, at vores bekymring for eksempelvis klimaet ikke bliver til det, der nogle gange kaldes klimaangst. Det rammer især unge mennesker, som bliver meget påvirkede af den vedvarende snak om, hvor tæt vi er på at udrydde os selv, fordi vi mishandler jorden og dens klima. Man bør i stedet fokusere på det positive, og det vi rent faktisk kan gøre, og hvad den enkelte selv kan bidrage med. For eksempel ved at indrette vores bolig miljøvenligt.

Den miljøvenlige bolig
Rul til toppen
zakra