Sådan indretter du din grønne arbejdsvogn

I Københavns Kommune skal du nu opfylde grønne krav, når du leverer ydelser eller varer i hovedstadskommunen. I denne artikel kan du læse meget mere om Københavns Kommunes krav til grønne servicevogne.

Du skal køre grønt

Et af de primære krav er at kørslen i de grønne køretøjer skal foregå enten med hybrid, el, brint eller biogas. Dette skal bidrage til at sikre en renere luft i den danske hovedstad. Der er naturligvis tale om en gradvis omstilling, som afhænger af hvor stor en leverandør, der er tale om. Men i sidste ende nyder vi alle sammen godt af, at det hænder, og desto før, jo bedre.

Genbrug af byggematerialer

Byggeri er en anden stor synder, når det kommer til den danske CO2-udledning. Faktisk står byggeriet for 35 procent af al affald og det udgør en femtedel af den danske CO2-udledning. Derfor er der et enormt fokus på at fremme genbrug og genanvendelse af de byggematerialer, som vi kan organiseres med serviceindretning fra https://www.worksystem.dk/, som også har bilindretning og modulære systemer.

Du kan selv opsøge mulighederne for genbrug af byggematerialer ved at vurdere hvordan du hensigtsmæssigt kan genbruge byggemateriale til et nyt projekt. Det er naturligvis vigtigt at materialet opfylder kravene i bygningsreglementet. Som bygherre har du ansvar for at sørge for at materialet opfylder kravene og det anbefales at spørge fagfolk til råds, hvis du ikke selv kan du vurdere det.

Du kan også selv sende materialerne videre, hvis du ønsker at dine byggematerialer bliver genbrugt. Du kan enten give dem videre eller sælge dem.

Her er det især vigtigt at du sorterer materialet grundigt, da usorteret materiale ofte ender op med at blive knust og brugt som fyld, og det er synd, når det kan bruges som byggemateriale. Fx bliver meget byggemateriale nedknust og brugt som vejfyld og det er ikke godt nok, hvis du spørger eksperterne til råds.

Den cirkulære økonomi

Ud over genbrug af byggematerialer er der også fokus på cirkulær økonomi. Målet med cirkulær økonomi er, at alle produkter bliver produceret med det formål, at det kan blive genanvendt og genbrugt flere gange i løbet af dets levetid, uden at der bliver genereret affald.

Der er allerede mange virksomheder og kommuner, som er hoppet med på den cirkulære bølge. Fx har førnævnte Københavns Kommune sat en målsætning for, at andelen af genbrug skal blive tredoblet inden vi når frem til 2024.

Andre steder i Danmark har vi Samsø, som ønsker at blive til en “Full Circle Island”, der har en 100 procent cirkulær økonomi og Kolding Kommune er også allerede begyndt at kalde sig selv for en “cirkulær økonomi-kommune”.

I bund og grund er cirkulær økonomi et must, som vi alle sammen skal fokusere på, når vi bygger med genbrug og genanvendelse.

Sådan indretter du din grønne arbejdsvogn
Rul til toppen
zakra