I forbindelse med fynske landmænds interesse for etablering af 3 nye biogasanlæg i henholdsvis Ørbæk, Bogense og Faaborg har Aksel Buchholt været til opstartsmøde de respektive steder.- Foreningen for Danske Biogasanlæg deltager gerne i disse opstartsmøder for, at videregive vore egne erfaringer og for at vejlede, således man forhåbentlig kan undgå nogle af de fejltrin vi andre gennem året har begået, siger formanden for foreningen Aksel Buchholt.Naturgas Fyn vil sammen med N.C. Miljø lave et biogasanlæg ved Ørbæk, der skal stå færdig næste år.
 Adm. direktør i Naturgas Fyn, Bjarke Pålson, fortæller, at det bliver selskabets første skridt i omstillingen til grønne gasser.- Vi vil faktisk omstille vores gassalg således, at vi i 2030 sælger lige så meget gas, som vi gør i dag – det svarer ca. til 20% af Danmarks forbrug af naturgas. Den eneste forskel er, at det bliver grønne gasser, altså gasser der ikke udleder CO2, siger Bjarke Pålson til DR Fyn.
Bionaturgassen skal fremstilles ved at blande biomasse, der er baseret på fritureolie og madaffald, med industriaffald og gylle fra landbruget.
 Selskabet forventer at få en årlig produktion på ca. 4 mio. kubikmeter bionaturgas, hvilket vil spare samfundet for 20.000 ton CO2. 
Besparelsen svarer til CO2-udledningen i 2500 fynske hustande. Formand for anlægget er Mikkel Grubbe.Bogense

En gruppe nordfynske landmænd og Bogense Forsyningsselskab er langt inde i overvejelserne om at etablere et biogasanlæg.
 15-16 lokale landmænd har skudt hver 10.000 kroner i at få lavet en projektbeskrivelse.


Planen er, at det store anlæg skal placeres godt to kilometer syd for Bogense ved landevejen mellem Odense og den nordfynske købstad.


Inden det videre arbejde med at få etableret biogasanlægget sættes i gang, ønsker initiativtagerne at involvere naboer og andre interesserede. Ideen er at lodde stemningen, inden der investeres yderligere penge og kræfter i projektet. Formand for gruppen er Gert Elbæk.


Ifølge projektbeskrivelsen skal anlægget være i stand til at behandle 200.000 ton gylle om året.

Transporten til og fra anlægget kommer til at foregå i lastbiler. Det er vurderet, at der skal cirka otte transporter ind til og ud fra anlægget hver dag.


Bogense Forsyningsselskab vil forpligte sig til at aftage biogassen i en årrække. Desuden skal der investeres i nyt materiel på fjernvarmecentralen. Driftsleder Peter Lind er overbevist om, at der er tale om en god forretning.


Det vil sandsynligvis koste mellem 100 og 200 mio. kroner at bygge biogasanlægget. Faaborg

Fra 2012 vil Fåborg blive opvarmet med biogas leveret af selskabet Faaborg-Midtfyn Biogas, der er blevet stiftet. Formand er Jens Jacobsen.


45 landmænd står klar til at levere gylle til det nye selskab Faaborg-Midtfyn Biogas, der fra 2012 skal levere biogas til Faaborg.


Yderligere 30 landmænd står på spring for også at få deres gylle behandlet og omdannet til biogas.


I samarbejde med Centrovice og Naturgas Fyn er disse strategimøder afholdt i august og september måned.- Det er dejligt, at der nu endelig kommer konkrete byggerier af nye biogasanlæg i gang, siger Aksel Buchholt.- Vi har indtil nu haft mange gode og positive drøftelser med Naturgas Fyn, Centrovice og de lokale landmænd, siger formanden.

- Alt i alt er der på landsplan op imod 30 nye projekter på tegnebrættet netop nu, så det er en spændende tid vi lever i, især på biogasområdet, siger Aksel Buchholt slutteligt.

biogas skive off

bioenergimagasinet

Brancheforeningen arbejder for at sikre omstillingen til et fossilt uafhængigt samfund...

bioenergimagasinet

Et oplysende fagligt magasin som tager pulsen på bioenergisektoren...